headershadow

Latest Blogposts

Killerbody killing voor meisjes in de puberteit

killerbody, jouwlijflijn

Killerbody goeroe Fajah Lourens was afgelopen week te gast in de uitzending met Eva Jinek. Schitterend interview met hele rake vragen en antwoorden, super ad rem en vol humor. Allemaal leuk en goed… Alhoewel… goed??? Ik maak me grote zorgen over o.a. pubermeisjes die Fajah als idool gaan zien en net zo willen worden als zij. Onhaalbare doelen kunnen bij jonge kwetsbare meisjes zorgen voor frustratie en verdriet.

FITsociety niet blij met killerbody goeroe Fajah

Killerybody goroe bij Eva Jinek, ik citeer een stukje uit FITsociety: Fajah Lourens was te gast bij Eva Jinek. Een mooie gelegenheid om meer onzin de wereld in te helpen en ondertussen een eetstoornisje of twee te veroorzaken. ‘De absolute koningin van de Nederlandse fitgirls’ wordt Fajah genoemd. Het gaat echt helemaal nergens meer over!!! Een aantal redenen waarom ik helemaal niet blij was met het interview:

Waarom moeten BN’ers zo nodig een boek gaan schrijven over gezondheid?

Het is bizar om te zien hoe graag mensen dieetboeken lezen van BN’ers i.p.v. van deskundigen op dat gebied. Fajah is actrice en model en gebruikt nu die 2 kwaliteiten om jonge meiden een soort van ideaalbeeld voor te schotelen waar bijna niemand aan kan voldoen en wat voor een hoop frustratie, verdriet en narigheid kan zorgen. Naar mijn mening kan dit ontaarden in nieuwe eetstoornissen. Laat de jonge meiden kijken en luisteren naar deskundigen die op dit gebied hun sporen al lang verdiend hebben i.p.v. een BN’er met een nieuw goudmijntje in het verschiet.

1300 tot 1400 Kcal per dag volgens killerbody goeroe teveel

Ik ben vandaag echt kort door de bocht en flink tegendraads. Wat een belachelijke onzin om elke vrouw als ‘gemiddelde vrouw’ te bestempelen en te beweren dat 1350 Kcal voor die vrouw eigenlijk al aan de ruime kant zouden zijn.  Ik heb zelf al ruim 1300 Kcal nodig als ik in rust ben. Laat staan dat ik de hele dag loop te draven en te rennen. Er wordt niet gekeken naar leeftijd, beweging, activiteit, bouw, verbranding enz. enz. En er wordt ook niet gekeken naar waar de Kcal vandaan komen. Als jouw Kcal uit avocado komen, heb je snel al veel meer dan wanneer ze uit chips komen, terwijl ik in alle bescheidenheid toch echt meen te mogen stellen dat de Kcal uit avocado veel gezonder zijn dan de Kcal uit chips???

Stiekem avocado verstopt, nou en???

Eerlijk is eerlijk, haar reactie was grappig op het bord met salade wat ze voorgeschoteld kreeg. Dat er heel sneaky avocado in de salade verstopt zou zijn. Was het maar zo… Avocado is werkelijk super gezond. Nám ze daar maar wat meer van. We moeten heel snel van het beeld af dat avocado (dus vet) ongezond zou zijn; van mij mag hij elke week op het menu staan en 2x per week zou zelfs nog beter zijn. Door veel overgewicht in Nederland is men bang geworden voor vet.  En zij jammeren dat er avocado in de salade zou zijn verstopt?Hoog tijd om die mythe de wereld uit te helpen. We worden vet van suiker en niet van vet! Maar daarover een andere keer meer.

Mijn doelgroep

Na afloop van het interview was ik weer zó blij dat mijn doelgroep niet de volgers van Fajah zijn. Mijn (belangrijkste) doelgroep zijn de vrouwen van 50+ die werkelijk alle diëten van de hele wereld al geprobeerd hebben. Die al jaren aan het jojo-en zijn in gezondheid en gewicht. Vrouwen die niet graatmager of afgetraind hoeven te worden maar die gewoon gezond en lekker willen eten. Die een blijvend (realistisch haalbaar en redelijk) gezond willen hebben. Vrouwen die bijna wanhopig op zoek zijn naar een gezonde leefstijl die wél vol te houden is. Waar je geen honger hoeft te lijden of nagewezen wordt als je boven de 1200 Kcal komt. Vrouwen die inspiratie zoeken voor het hele gezin en die weer gezond en vitaal willen zijn en willen gaan bruisen van energie.

Goddank

Wat ben ík blij dat ik geen rolmodel als Fajah nodig heb. Ik heb helemaal níets met killerbody’s. Ik ben 60+, blije oma van 6 kleinkinderen, en ja… het begint wat uit te zakken hier en daar. Mijn lijf is niet meer wat het was. Kan me niks schelen. Ik heb energie als nooit te voren, ben gelukkig met mijn werk en mijn doelstelling om Nederland GEZOND(er) te maken. Ik ben blij om daar een steentje aan bij te kunnen dragen en ik voel dat ik daardoor een grote inspiratiebron ben voor mensen die zich in mij herkennen. En zolang ik zelf lekker fit en gezond ben, lekker kan koken en eten, gasten die komen eten kan verwennen en VOORAL daarmee anderen kan inspireren, dan is mijn missie al méér dan geslaagd.

Mijn antwoord: Receptje met avocado; niet voor killerbody goeroe

Ja… vandaag gooi ik écht de kont tegen de krib. Het moet écht anders. We moeten niet vallen over een plakje avocado in de sla. Want oh oh… stél je toch eens voor dat je een calorietje teveel binnenkrijgt? Als antwoord op die gekke gedachte krijg je van mij een heerlijk ‘vet’ recept van een chocomousse met banaan, avocado, vezels en allerlei heerlijke gezonde ingrediënten.

Wat heb je nodig? 1 banaan, 1 avocado, 60 ml. room van kokosmelk, 1 el chiazaad, 6 tl cacaopoeder, 1/2 tl vanillepoeder, 20 druppeltjes vloeibare Stevia, een snufje Himalayazout en een snufje cayennepeper. Klik op de foto, maak het recept, neem een hap, doe je ogen dicht én……geníeten maar!!!

Tot slot

Begrijp me niet verkeerd… ik wil killerbody goeroe Fajah niet afkraken (eigenlijk wel een beetje) maar ik wil kwetsbare meisjes in de puberleeftijd beschermen tegen niet realistische voorbeelden waarmee ze helemaal op het verkeerde pad kunnen komen qua voeding en leefstijl. Ik hoop dat je mij mee wilt helpen (vooral jonge) meisjes hiertegen te beschermen. Vind je dat andere mensen dit artikel moeten lezen? Zou  je het willen liken op Facebook en delen via de social media knoppen hieronder?

Veel ouders (van jonge meisjes) én ik zullen je er dankbaar voor zijn.

 

 

De kracht van voeding, is waar deze site over gaat. Nettie Bom is Jouw LijfLijn coach in hart en nieren. Haar passie is gezondheid. Zij is ervaringsdeskundige op het gebied van diëten, lijnen, afvallen en weer aankomen. Pas door haar voeding en leefstijl aan te passen, heeft zij zélf een stabiel gewicht kunnen bereiken, na jarenlang dieet- en lijnellende. Door haar enthousiasme is ze andere mensen gaan coachen en de H.B.O. opleiding orthomoleculair therapeut gaan volgen. Ook is zij haar eigen praktijk gestart waar zij inmiddels méér dan 1200 cliënten heeft kunnen coachen naar optimale gezondheid. Haar visie is dat Nederland gezonder kan en "móet" worden en haar missie is om daar, op haar eigen enthousiaste manier, een steentje aan bij te dragen. Zij wil óók Jóuw LijfLijn coach zijn en je helpen je gezondheid in korte tijd enórm te verbeteren.
Meer over

2 reacties op “Killerbody killing voor meisjes in de puberteit

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.